Jaluzele verticale Cluj

Pret:

De la 28 Lei/mp 5 Ani Garantie!
Măsurători gratuite Livrare gratuita Montaj gratuit

Jaluzelele verticale au o lungă tradiție între produsele  de umbrire și protecție împotriva soarelui. Sunt în continuare  preferate datorită controlului pe care îl avem asupra luminii ce patrunde în interiorul spațiului în care au fost instalate. 

Cum ajustăm jaluzelele

Prin rotirea benzilor verticale putem regla cantitatea de lumină ce pătrunde în interiorul spațiului decorat. Se pot folosi pentru orice tip de ferestre, existând diverse posibilități de montaj. Manevrarea jaluzelelor poate fi făcută manual, cu ajuturul șnurului de acționare sau electric caz în care se instalează un motor cu telecomandă. Sunt potrivite atât pentru spații comerciale și birouri, cât și pentru locuințe.  

RTM vă oferă jaluzele verticale produse în Cluj-Napoca, disponibile într-o largă varietate de țesături și nuanțe. Pe lângă posibilitatea alegerii jaluzelelor dintr-o gamă diversificată de materiale și culori, RTM asigură clienților și colaboratorilor stocuri importante pentru fiecare țesătură și culoare. 

Jaluzelele verticale sunt folosite frecvent atât în decorarea și umbrirea locuinței dumneavoastră cât și a birourilor, spațiilor comerciale sau a altor spații. În funcție de particularitățile fiecărui spațiu în care urmează să fie instalate jaluzelele verticale, vă vom recomanda țesăturile și nuanțele potrivite.

Ce tip de jaluzele verticale vrei să cumperi? 

În producția de jaluzele verticale folosim țesături cu diverse grade de opacitate, de la cele semi-transparente, până la cele pefect opace, de tip black-out. Țesăturile folosite pentru producerea jaluzelelor verticale au în compoziție polyester, fibră de sticlă, bumbac. O parte dintre aceste materiale sunt tratate ignifug și antistatic. 

Lamelele textile folosite pentru confecționarea jaluzelelor sunt disponibile în două variante: cu lățime de 89 mm și cu lățime de 127 mm. Jaluzelele verticale cu lamele de 127 mm reprezintă sistemul standard, cel mai des întâlnit în decorarea ferestrelor. Jaluzelele cu lamele de 89 mm pot fi adaptate cu ușurință oricărui spațiu. Acest sistem aduce un plus de eleganță spațiului decorat. 

 Toate materialele textile oferite de RTM sunt disponibile atât în variantă de 89 mm, cât și în cea de 127 mm. 

De ce jaluzele verticale?

 • ai o gamă foarte largă de culori din care se poate alege nuanța dorită 

 • se pot asorta și adapta ușor oricărui spațiu 
 •  se pot alege materiale cu diverse grade de opacitate 
 •  montarea lor se poate face pe perete, pe tavan, pe tavan înclinat 
 • posibilitatea înlocuirii pânzelor ( fără a înlocui și garnisa din aluminiu ) 
 •  manevrare ușoară și posibilitatea strângerii pânzelor în diferite variante, în funcție de necesități
 • sunt ușor de întreținut. 

Cum montezi jaluzelele?

Acest tip de jaluzele poate fi montat pe tavan, pe perete sau între șpaleții geamului. Jaluzelele verticale îți oferă flexibilitate, manevrare ușoară și creativitate. 

În cazul montării jaluzelelor pe tavan, se folosec clemele de prindere. Aceste cleme vor fi fxate în tavan cu ajutorul diblurilor. În funcție de tipul tavanului se vor alege diblurile corespunzătoare (pentru beton, cărămidă sau rigips). Clemele de prindere au rolul de a fixa și susține garnisa jaluzelelor. În cazul montării jaluzelei pe tavan, se va măsura efectiv lățimea și înălțimea finală la care se dorește jaluzeaua. Jaluzelele verticale pot fi montate pe tavan, pe perete sau între spaleții geamului. 

 În cazul montării jaluzelelor pe perete, se vor folosi consolele de fixare. Aceste console au rolul de a depărta jaluzeaua de perete și de a susține garnisa. Fixarea consolelor în perete se face cu ajutorul diblurilor. Se vor folosi dibluri corespunzătoare tipului de perete. Consolele de fixare  pot fi fixe sau reglabile. În cazul în care trebuie depărtată jaluzeaua de perete la o anumită distanță, se vor folosi consolele reglabile. Fixarea garnisei pe consolă se face cu ajutorul clemelor de prindere. Lățimea jaluzelei se va măsura ca și în cazul unei jaluzele montate pe tavan, iar măsurarea înălțimii se va face de la capătul consolei care va susține garnisa până la distanța dorită. 

Montarea jaluzelelor între spaleții geamului se face cu ajutorul clemelor de fixare. Clemele se vor fixa pe spaletul superior cu ajutorul diblurilor. Acest tip de montare se va face numai în cazul în care distanța dintre spaletul superior și cercevea este suficient de mare (aproximativ 4 cm). Dacă distanța este mai mică există riscul că cerceveaua să lovească garnisa sau cărucioarele acesteia. În acest caz,  măsurătoarea trebuie făcută foarte exact. Lățimea și înălțimea jaluzelei vor trebui astfel măsurate încât garnisa să se încadreze între spaleții laterali, iar pânzele să ajungă în partea de jos a ferestrei la distanța dorită. 

Există situații în care jaluzelele trebuie montate pe un plan înclinat. În acest caz se vor folosi clemele de fixare sau consolele. Între cărucioarele garnisei și lamele se vor folosi prelungitoarele unghiulare. Aceste prelungitoare au rolul de a ține lamelele în poziție verticală. 

Sistemele de acționare ale jaluzelelor verticale:

Jaluzelele verticale pot fi confecționate astfel încât deschiderea și închiderea lamelelor să fie făcută în funcție de deschiderea ferestrelor pe care urmează să fie instalate. 

Sistemul 1. Acționare normală.

La acționarea șnurului de deschidere, pânzele jaluzelei se vor strânge către sistemul de acționare. În funcție de poziționarea jaluzelei, sistemul de acționare poate fi instalat atât în partea dreaptă cât și în partea stânga a jaluzelei.

Sistemul 1 Actionare normala

Sistemul 2.  Acționare inversă.

La acționarea șnurului de deschidere, pânzele jaluzelei se vor stange în partea opusă sistemului de acționare. În funcție de poziționarea jaluzelei, sistemul de acționare poate fi instalat atât în partea dreaptă cât și în partea stânga a jaluzelei.

Sistemul 2 Actionare inversa

Sistemul 3. Acționare centrală.

La acționarea șnurului de deschidere, pânzele jaluzelei se vor plia de la mijlocul garnisei spre capetele acesteia. Un număr egal de pânze se va deplasa atât în partea stânga cât și în cea dreaptă.

Sistemul 3 Actionare centrala

Sistemul 4. Acționare centrală-inversă.

La acționarea șnurului de deschidere, pânzele jaluzelei se vor plia dinspre capetele garnisei spre mijlocul acesteia. Atunci când jaluzeaua este deschisă, numărul de pânze din partea dreaptă și cel din partea stânga este egal.

Sistemul 4 Actionare centrala-inversa

Cum se întreținem jaluzelele verticale?

Îndepărtarea prafului de pe jaluzele verticale se face cu aspiratorul reglat pe puterea minimă. În cazul în care lamelele jaluzelelor sunt foarte murdare, vă recomandăm parcurgerea următoarelor etape:

 • se lasă la înmuiat în apa cu soluție foarte slabă de săpun la 25 grade C, timp de 15 minute;
 • se limpezesc în apa din ce în ce mai rece;
 • se atârnă la uscat într-o cameră foarte bine ventilată sau cu fereastră deschisă;
 • nu se freacă materialul jaluzelelor în timpul spălării;
 • nu se folosesc înălbitori, nu se curăță chimic, nu se calcă.
Jaluzele verticale
Mostrar Jaluzele Verticale
Blackout Capri Dali Emma Fiammato Firenze Line
Blackout 406
Blackout 411
Blackout 416

Duceti mouse-ul peste o mostra pentru a mari.

Comenzi telefonice:

0745131146 | 0264412190

Cere Oferta Personalizata Contacteaza-ne

Colectam datele dvs. pentru a va putea raspunde solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate.

Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare ale acestui site

Gaseste-ne pe harta!
Trimite

Colectam datele dvs. pentru a va putea raspunde solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate.

Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare ale acestui site

Specificatii Tehnice
Atene Blackout Capri Dali Emma Fiammato Firenze Line

Compozitie

100% polyester

Latimea benzii:

127 mm / 89 mm

Greutate:

135 gr / mp

Folosire:

benzi verticale

Rezistenta la lumina:

5/6

Toxicitate:

0

Protectie anti UV:

buna

RTM Jaluzele

Home Despre Noi Contact Clienti Servicii Blog Contact Politica de utilizare cookies