Comenzi: 0264412190 | 0745131146

Jaluzele verticale Cluj

Pret:

De la 28 Lei/mp 5 Ani Garantie!
Măsurători gratuite Livrare gratuita Montaj gratuit

Jaluzelele verticale au o lunga traditie intre produsele  de umbrire si protectie impotriva soarelui. Sunt in continuare  preferate datorita controlului pe care il avem asupra luminii ce patrunde in interiorul spatiului in care au fost instalate. Prin rotirea benzilor verticale putem regala cantitatea de lumina ce patrunde in interiorul spatiului decorat. Se pot folosi pentru orice tip de ferestre, existand diverse posibilitati de montaj. Sun potrivite  atat pentru spatii comerciale si birouri, cat si pentru locuinte.

RTM va ofera jaluzele verticale produse in Cluj-Napoca, disponibile intr-o larga varietate de tesaturi si nuante. Pe langa posibilitatea alegerii jaluzelelor dintr-o gama diversificata de materiale si culori, RTM asigura clientilor si colaboratorilor stocuri importante pentru fiecare tesatura si culoare.

Jaluzelele verticale sunt folosite frecvent atat in decorarea si umbrirea locuintei dumneavoastra cat si a birourilor, spatiilor comerciale sau altor spatii.

In functie de particularitatile fiecarui spatiu in care urmeaza sa fie instalate jaluzelele verticale, va vom recomanda tesaturile si nuantele potrivite.

In productia de jaluzele verticale folosim tesaturi cu diverse grade de opacitate, de la cele semi-transparente, pana la cele pefect opace, de tip black-out. Tesaturile folosite pentru producerea jaluzelelor verticale au in compozitie polyester, firbra de sticla, bumbac. O parte dintre aceste materiale sunt tratate ignifug si antistatic.

Lamelele textile folosite pentru confectionarea jaluzelelor sunt disponibile in doua variante: cu latime de 89 mm si cu latime de 127 mm. Jaluzelele verticale cu lamele de 127 mm reprezinta sistemul standard, cel mai des intalnit in decorarea ferestrelor. Jaluzelele cu lamele de 89 mm pot fi adaptate cu usurinta oricarui spatiu. Acest sistem aduce un plus de eleganta spatiului decorat.

Manevrarea jaluzelelor poate fi facuta manual, cu ajuturul snurului de actionare, sau electric caz in care se instaleaza un motor cu telecomanda.

Toate materialele textile oferite de RTM sunt disponibile atat in varianta de 89 mm cat si in cea de 127 mm.

Avantajele folosirii jaluzelelor verticale:

 • o gama foarte larga de culori din care se poate alege nuanta dorita se pot asorta si adapta usor oricarui spatiu
 • se pot alege materiale cu diverse grade de opacitate
 • montarea lor se poate face pe perete, pe tavan, pe tavan inclinat
 • posibilitatea inlocuirii panzelor ( fara a inlocui si garnisa din aluminiu )
 • manevrare usoara si posibilitatea strangerii panzelor in diferite variante, in functie de necesitati.
 • sunt usor de intretinut.

Masurarea si montarea jaluzelelor verticale:

Jaluzelele verticale pot fi montate pe tavan, pe perete sau intre spaletii geamului.

In cazul montarii jaluzelelor pe tavan, se folosec clemele de pridere. Aceste cleme vor fi fxate in tavan cu ajutorul diblurilor. In functie de tipul tavanului se vor alege diblurile corespunzatoare (pentru beton, caramida sau rigips). Clemele de prindere au rolul de a fixa si sustine garnisa jaluzelelor. In cazul montarii jaluzelei pe tavan, se va masura efectiv latimea si inaltimea finala la care se doreste jaluzeaua.

In cazul montarii jaluzelelor pe perete, se vor folosi consolele de fixare. Aceste console au rolul de a departa jaluzeaua de perete si de a sustine garnisa. Fixarea consolelor in perete se face cu ajutorul diblurilor. Se vor folosi dibluri corespunzatoare tipului de perete. Consolele de fixare  pot fi fixe sau reglabile. In cazul in care trebuie departata jaluzeaua de perete  la o anumita distanta, se vor folosi consolele reglabile. Fixarea garnisei pe consola se face cu ajutorul clemelor de prindere. Latimea jaluzeleli se va masura ca si in cazul unei jaluzelei montate pe tavan, iar masurarea inaltimii se va face de la captul consolei care va sustine garnisa pana la distanta dorita.

Montarea jaluzelelor intre spaletii geamului se face cu ajutorul clemelor de fixare. Clemele se vor fixa pe spaletul superior cu ajutorul diblurilor. Acest tip de montare se va face numai in cazul in care distanta dintre spaletul superior si cercevea este sufficient de mare (aproximativ 4 cm). Daca distanta este mai mica exista riscul ca cerceveaua sa loveasca garnisa sau carucioarele acesteia. In acest caz masuratoarea trebuie facuta foarte exact. Latimea si inaltimea jaluzelei vor trebui astfel masurate incat garnisa sa se incadreze intre spaletii laterali, iar panzele sa ajunga in partea de jos a ferestrei la distanta dorita.

Exista situatii in care jaluzelele trebuie montate pe un plan inclinat. In acest caz se vor folosi clemele de fixare sau, consolele. Intre carucioarele garnisei si lamele se vor folosi prelungitoarele unghiulare. Aceste prelungitoare au rolul de a tine lamelele in pozitie verticala.

Sistemele de actionare ale jaluzelelor verticale:

Jaluzelele verticale pot fi confectionate astfel incat deschiderea si inchiderea lamelelor sa fie facuta in functie de deschiderea ferestrelor pe care urmeaza sa fie instalate.

Sistemul 1. Actionare normala.

Sistemul 1 Actionare normala

La actionarea snurului de deschidere , panzele jaluzelei se vor strange catre sistemul de actionare. In functie de pozitionarea jaluzelei , sistemul de actionare poate fi instalat atat in partea dreapta cat si in partea stanga a jaluzelei.

Sistemul 2.  Actionare inversa.

Sistemul 2 Actionare inversa

La actionarea snurului de deschidere, panzele jaluzelei se vor stange in partea opusa sistemului de actionare. In functie de pozitionarea jaluzelei, sistemul de actionare poate fi instalat atat in partea dreapta cat si in partea stanga a jaluzelei.

Sistemul 3. Actionare centrala.

Sistemul 3 Actionare centrala

La actionarea snurului de deschidere, panzele jaluzelei se vor plia de la mijlocul garnisei spre capetele acesteia. Un numar egal de panze se va deplasa atat in partea stanga cat si in cea dreapta.

Sistemul 4. Actionare centrala-inversa.

Sistemul 4 Actionare centrala-inversa

La actionarea snurului de deschidere, panzele jaluzelei se vor plia dinspre capetele garnisei spre mijlocul acesteia. Atunci cand jaluzeaua este deschisa, numarul de panze din partea dreapta si cel din partea stanga este egal.

Intretinerea jaluzelelor verticale

Indepartarea prafului de pe jaluzele verticale se face cu aspiratorul reglat pe puterea minima. In cazul in care lamelele jaluzelelor sunt foarte murdare, va recomandam parcurgerea urmatoarelor etape:

 • se lasa la inmuiat in apa cu solutie foarte slaba de sapun la 25 grade C , timp de 15 minute;
 • se limpezesc in apa din ce in ce mai rece;
 • se atarna la uscat intr-o camera foarte bine ventilata, sau cu fereastra deschisa;
 • nu se freaca materialul jaluzelelor in timpul spalarii,
 • nu se folosesc inalbitori, nu se curata chimic, nu se calca
Jaluzele verticale
Mostrar Jaluzele Verticale
Blackout Capri Dali Emma Fiammato Firenze Line
Blackout 406
Blackout 411
Blackout 416

Duceti mouse-ul peste o mostra pentru a mari.

Comenzi telefonice:

0264412190 | 0745131146

Cere Oferta Personalizata Contacteaza-ne
Specificatii Tehnice
Atene Blackout Capri Dali Emma Fiammato Firenze Line

Compozitie

100% polyester

Latimea benzii:

127 mm / 89 mm

Greutate:

135 gr / mp

Folosire:

benzi verticale

Rezistenta la lumina:

5/6

Toxicitate:

0

Protectie anti UV:

buna

RTM Jaluzele

Home Despre Noi Clienti Servicii Blog Contact