Roletele blackout, trucul de amenajare care te ajută să dormi mai bine

Modul în care amenajezi dormitorul își poate pune puternic amprenta asupra calității somnului tău. Din fericire, specialiștii au găsit soluția ideală – roletele blackout, accesoriul care contribuie la obținerea unui cadru relaxant și intim.

Pe lângă dimensiunile ferestrelor, culoarea roletelor și modul de prindere, mai există un criteriu de selecție important de care trebuie să ții cont la achiziție – cantitatea de lumină de care ai nevoie în dormitorul tău.

Citește în continuare care sunt principalele caracteristici și beneficii pe care le oferă roletele blackout, dar și ce trebuie să știi despre montajul și întreținerea acestora.

Roletele blackout – caracteristici și beneficii

Roletele textile sunt de mai multe tipuri, în funcție de necesarul de lumină al fiecăruia, modele transparente, semitransparente, opace ori tip black out. Cele din urmă au rolul de a bloca complet pătrunderea luminii în spațiul în care sunt montate. Denumirea acestora provine de la gradul de transparență pe care îl au.

Roletele blackout sunt confecționate din țesături groase care opresc lumina puternică a zilei ori pe cea a felinarelor aprinse noaptea să intre în spațiul în care te odihnești. Acest tip de accesorii este potrivit pentru dormitoare fiindcă asigură doza de intimitate necesară și te ajută să te odihnești mai bine. În timp ce pentru bucătărie și living sunt mai potrivite tipurile de țesături transparente și semitransparente.

Așadar, în zilele în care vrei să stai mai mult în pat, așa cum sunt cele de la final de săptămână, închide roletele complet și bucură-te de un somn odihnitor. Chiar dacă primele raze ale soarelui îți vor bate în geam, nu te vor mai deranja de acum încolo.
Pe lângă reglarea cantității de lumină din dormitor, roletele blackout mai au un avantaj important – gradul de intimitate. În situația în care locuiești la curte ori blocul vecin este prea aproape, cu siguranță îți dorești să eviți privirile indiscrete în dormitorul tău.
Eficiența energetică în sezonul estival este alt beneficiu de care te vei bucura după instalarea roletelor blackout. Având în vedere că împiedică supraîncălzirea locuinței, nu vei mai fi nevoit să ții mereu pornit aparatul de aer condiționat, iar factura la curent va avea un total mai prietenos cu buzunarul tău.
Cum roletele blackout blochează razele puternice ale soarelui să intre în încăpere, joacă și un rol important în protejarea țesăturilor și a mobilierului fiindcă scad considerabil riscul ca acestea să fie decolorate odată cu trecerea timpului.

Roletele black out – montaj și întreținere

Roletele textile pot fi montate pe tâmplăria geamului sau pe perete, ținându-se cont de dimensiunea lor și de locul unde urmează a fi instalate. Toate aceste detalii se discută împreună cu echipa RTM Jaluzele Cluj și se ia decizia cea mai bună. De regulă, există rolete mini care se folosesc pentru ferestrele mici și se montează pe tâmplăria geamului, roletele mini cu casetă și ghidaje laterale care se montează pe tâmplăria geamului, rolete clasice ce pot fi montate atât pe tâmplăria geamului, cât și pe perete sau pe tavan și rolete maxi care sunt folosite în cazul în care dorim să acoperim ferestre cu suprafețe mari și pot fi montate pe perete sau pe tavan.

În ceea ce privește întreținerea roletelor blackout, procesul decurge foarte ușor și nu este nevoie să apelezi la un specialist pentru a le curăța. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi cu o perie ori un pămătuf praful depus pe ruloul textil. Dacă există pete mai încăpățânate, se poate folosi o soluție pe bază de apă și săpun.

Spune bun venit nopților odihnitoare și dimineților în care te trezești cu zâmbetul pe buze. Rulourile blackout sunt exact accesoriul de care aveai nevoie pentru ferestrele dormitorului tău.