Jaluzele pentru balcon – sfaturi pentru o alegere inspirată

Ești în plin proces de amenajare și ai ajuns la etapa cu alegerea jaluzelelor pentru balcon? Atunci îți venim în ajutor cu sfaturi utile pentru a face achiziția potrivită spațiului tău.

În amenajările moderne, balconul nu mai este privit drept un simplu spațiu de depozitare ori uscare a rufelor, ci primește din ce în mai multă atenție. Această zonă a casei poate fi transformată cu ușurință într-un colț de relaxare, o mini-grădină, un spațiu de lucru ori unul de joacă pentru copii.

Indiferent în ce scop vei utiliza balconul de acum încolo, citește în rândurile următoare ce jaluzele sunt mai potrivite – orizontale ori verticale.

Alegerea jaluzelelor pentru balcon: care este rolul lor?

Principala funcție pe care o îndeplinesc jaluzelele, fie că sunt orizontale sau verticale, este reglarea cantității de lumină. Aceste accesorii pentru ferestre îți permit să controlezi cantitatea de lumină care intră în locuință, în funcție de momentul zilei și preferințele tale.

Al doilea rol important pe care îl îndeplinesc jaluzelele este intimitatea. Locatarii de la parter ori de la primele etaje știu cel mai bine cât de important este să îți desfășori activitățile din casă fără să fii jenat de privirile trecătorilor. De asemenea, jaluzelele pot fi soluția și pentru blocurile foarte apropiate.

Mai mult de atât, jaluzelele asigură protecție împotriva prafului și a zgomotului stradal, fiind o soluție mai bună decât perdelele.

Jaluzele pentru balcon: modele orizontale sau verticale?

Înainte de a hotărî ce modele de jaluzele pentru balcon se pliază pe necesitățile și gusturile tale, trebuie să le cunoști principalele caracteristici. Astfel îți vei putea face o idee despre fiecare tip în parte și nu vei face achiziția la întâmplare.

Jaluzelele orizontale oferă o mulțime de avantaje ce nu pot fi trecute cu vederea: sunt rezistente în timp, nu ocupă spațiu și nu îți dau peste cap bugetul familiei.

Ia în considerare și că se întrețin extrem de ușor în comparație cu perdelele. Nu ai nevoie decât de o perie moale, un burete uscat sau un pămătuf pentru a îndepărta praful. Poți să folosești și o lavetă umedă în cazul în care lamelele sunt foarte murdare și mai greu de curățat.

În ultimii ani, jaluzelele orizontale au devenit elemente decorative importante în locuință. Ai la dispoziție o mulțime de nuanțe și texturi din care poți alege modelul potrivit pentru tine. În comerț există jaluzele standard, sidefate, metalizate, mate, perforate și care imită lemnul.

Grație beneficiilor pe care le oferă, jaluzelele verticale se numără printre cele mai apreciate accesorii pentru geamuri. Acest model permite o manevrare ușoară, care poate fi făcută manual, cu ajutorul unui șnur de acționare, sau electric. În această situație, echipa de la RTM Jaluzele instalează un motor cu telecomandă. Pânzele se pot strânge în diferite variante, după preferințe.

Jaluzelele verticale se pot monta pe perete, pe tavan sau pe plan înclinat. Ce trebuie să știi despre acest tip este că permite înlocuirea pânzelor fără a înlocui și garnisa din aluminiu.
Găsești în comerț modele transparente, semitransparente, opace ori de tip black out, care blochează complet pătrunderea luminii. Adaugă și faptul că există o gamă variată de nuanțe, așa că poți să găsești cu ușurință un model care să se integreze perfect în spațiul tău.

Dacă ai în continuare neclarități despre alegerea jaluzelelor pentru balcon, ia legătura cu echipa noastră și vei primi consultanță specializată.

Rulouri textile în Cluj – soluția pentru confort termic și intimitate

Dacă ești în căutarea unei soluții eficiente pentru obținerea confortului termic și a intimității în locuință, îndreaptă-ți atenția spre rulourile textile. Aceste accesorii pentru ferestre te ajută să ai  rezultatele dorite fără cheltuieli mari și fără să faci deranj în casă.

Descoperă în continuare ce caracteristici au rulourile textile și cum alegi modelul potrivit pentru casa ta.

Rulouri textile în Cluj – cum alegi materialul potrivit?

Dacă locuiești la parter ori la etajul 1 ori dacă blocul vecin este prea aproape, cu siguranță lipsa intimității este una dintre problemele pe care îți dorești să le rezolvi. Montarea unor rulouri textile este soluția care te poate ajuta simplu și rapid să scapi de această neplăcere. Pentru cele mai bune rezultate, analizează caracteristicile materialelor. Spre exemplu, există rolete din materiale de tip black out, adică țesăturile opresc complet pătrunderea luminii în cameră și asigură intimitate 100%.

Pe lângă faptul că opresc lumina puternică a zilei, roletele textile sunt eficiente și pe timpul nopții, când poate deveni deranjantă lumina felinarelor. Aceste accesorii sunt potrivite pentru dormitoare fiindcă oferă intimitatea necesară.

În comerț, mai găsești și rolete din materiale semitransparente și din materiale cu grad ridicat de opacitate. Studiază oferta magazinelor de profil și alege produsele care se pliază pe nevoile și preferințele tale și ale familiei.

Folia argintie pe partea exterioară, secretul pentru un plus de confort termic
Rulourile textile care au folie argintie pe partea exterioară au rolul de a opri pătrunderea căldurii în încăpere, ceea ce este un real avantaj în sezonul cald, mai ales dacă ai ferestrele îndreptate spre sud. Astfel vei avea și facturi mai mici la final de lună fiindcă vei folosi mai rar aerul condiționat.
Cu ajutorul rulourilor textile te bucuri atât de răcoare pe timpul verii, cât și de câteva grade în plus în locuință pe perioada iernii fiindcă împiedică pierderile de căldură. Roletele mai reprezintă o investiție bună și pentru că protejează țesăturile și mobilierul de razele puternice ale soarelui, care tind să decoloreze materialele în timp.

Rulouri textile – informații despre montaj și întreținere

Rulourile textile pot fi montate pe tâmplăria geamului ori pe perete, în funcție de loc și de dimensiunea acestora. Pune la punct toate detaliile despre montajul rulourilor textile în Cluj cu RTM Jaluzele, echipa care oferă cea mai lungă perioadă de garanție, de 5 ani. În plus, transportul, măsurătorile și montajul sunt gratuite.

Există rolete mini care se utilizează pentru ferestrele mici și se montează pe tâmplăria geamului, roletele mini cu casetă și ghidaje laterale care se montează pe tâmplăria geamului, rolete clasice ce pot fi montate atât pe tâmplăria geamului, cât și pe perete sau pe tavan. Roletele maxi sunt utilizate în cazul în care este necesară acoperirea unor ferestre cu suprafețe mari.

Pentru întreținerea rulourilor textile nu trebuie să apelezi la un specialist în domeniu. Ai nevoie doar de o perie ori de un pămătuf pentru a îndepărta praful depus pe ruloul textil. În cazul petelor mai încăpățânate, aplică o soluție pe bază de apă și săpun și curăță delicat.

Bucură-te de confort termic și de mai multă intimitate în casa ta cu ajutorul rulourilor textile.

Rulouri exterioare din aluminiu – 7 motive pentru care ar trebui să le montezi

Te gândești la un nou proiect pentru amenajarea locuinței, iar rulourile exterioare din aluminiu sunt în topul listei? Ai într-adevăr nevoie de acestea sau sunt doar un moft modern? Îți prezentăm în continuare 7 motive pentru care ar trebui să iei în calcul montarea lor la locuința ta.

1. Rulourile exterioare îți asigură intimitate

Dacă îți dorești să ai parte de mai multă intimitate în casă și să scapi de privirile curioase ale vecinilor și trecătorilor, atunci cu siguranță ai nevoie de rulouri exterioare. Acestea pot fi montate atât la ferestrele caselor, cât și ale apartamentelor, indiferent că locuiești la parter sau la etaj. Apelează la echipa RTM Jaluzele și ne deplasăm în scurt timp la fața locului pentru a face măsurătorile necesare și a discuta restul detaliilor.

2. Rulourile exterioare îți oferă confortul termic de care ai nevoie

Fie vară, fie iarnă, rulourile exterioare din aluminiu îți asigură confortul termic necesar în locuință. Dacă te întrebi cum funcționează acestea mai exact, află că te protejează atât de soarele arzător al verii, cât și de temperaturile scăzute ale iernii. Ferestrele dinspre sud sunt cele mai expuse la soare, iar vara atmosfera din casă poate deveni chinuitoare. O bună soluție pentru a te apăra de caniculă este să montezi rulouri exterioare. La polul opus, în sezonul rece, ferestrele nu mai sunt expuse la temperaturi foarte scăzute dacă sunt coborâte rulourile exterioare.

3. Rulourile exterioare te ajută să faci economii

Rulourile exterioare sunt un bun aliat dacă vrei să faci economie la energia electrică, atât pe timpul verii, cât și în sezonul rece. Dacă ai temperatura optimă în casă, nu vei mai porni aerul condiționat și nici alte sisteme de încălzire electrice ori le vei ține pornite o perioadă mai scurtă.

4. Rulourile exterioare descurajează infractorii

Dacă locuiești la parter ori la etajul unu și ai avut mereu temeri legate de infractori, rulourile exterioare din aluminiu reprezintă soluția de care ai nevoie. Pe lângă faptul că oferă intimitate, acestea pot fi dotate și cu sisteme antiefracție, astfel că nu pot fi deschise din exterior și poți dormi liniștit ori chiar pleca în vacanță fără nicio grijă.

5. Rulourile exterioare din aluminiu oferă izolare fonică

O locuință liniștită, ferită de zgomotele străzii, este dorința oricărei persoane, mai ales dacă a avut o zi agitată și ai nevoie de odihnă. Rulourile exterioare contribuie la obținerea unei atmosfere liniștite și relaxante.

6. Rulourile exterioare îți permit să controlezi luminozitatea

Cu ajutorul rulourilor exterioare poți controla nivelul de luminozitate din încăpere, în funcție de nevoile tale. Spre exemplu, în diminețile în care îți dorești să dormi mai mult, dar soarele te necăjește, este suficient să închizi rulourile. Dacă nu reușești să adormi noaptea fiindcă te deranjează lumina felinarelor de pe stradă, poți să apelezi la aceeași soluție – închiderea rulourilor exterioare.

7. Rulourile exterioare îți oferă comoditate

Alt motiv pentru care ar trebui să îți montezi rulouri exterioare din aluminiu este acela că îți oferă comoditate. În momentele în care vrei să petreci mai mult timp în pat ori pe canapea, este suficient să apeși telecomanda și rulourile exterioare se deschid ori se închid după pofta inimii.

Contactează-ne pentru a te ajuta să alegi modelul de rulouri exterioare care se potrivește proiectului tău.

Jaluzele plisate în Cluj – 7 motive ca să le alegi pentru casa ta

Cauți jaluzele plisate în Cluj, însă ești în dilemă dacă aceste piese sunt potrivite pentru locuința ta? Fie că faci o amenajare completă a casei ori doar schimbi accesoriile de la ferestre, te invităm să citești în continuare mai multe informații despre jaluzelele plisate.

Iată ce beneficii oferă jaluzelele plisate și cu ce se diferențiază de alte produse de acest tip.

1. Jaluzelele plisate oferă protecție împotriva soarelui

Unul dintre principalele beneficii pe care le oferă jaluzelele plisate este că asigură protecție împotriva razelor soarelui. Oferă flexibilitate în dozarea luminii naturale, umbrind casa în zilele toride de vară. Mai mult de atât, te poți bucura de un somn odihnitor până la orele mai târzii ale zilei.

2. Jaluzelele plisate asigură intimitate

Încă un motiv pentru care vei îndrăgi jaluzelele plisate este intimitatea pe care ți-o asigură în locuință. Apropierea dintre două clădiri și privirile insistente ale vecinilor diminuează confortul. Jaluzelele plisate pot fi strânse astfel încât să se vadă pe fereastră exact cât dorești, asigurându-ți astfel intimitate la orice oră din zi și din noapte.

3. Jaluzelele plisate reprezintă o variantă modernă pentru amenajarea casei

Dacă ești în căutarea unor jaluzele plisate în Cluj, trebuie să mai știi că aceste accesorii reprezintă o modalitate modernă de a completa decorul casei. Sunt disponibile într-o gamă largă de nuanțe, astfel că pot fi adaptate cu ușurință la stilul spațiului.

4. Jaluzelele plisate oferă confort termic

Jaluzelele plisate sunt un aliat de nădejde atât în zilele călduroase, cât și în cele friguroase. Vara păstrează răcoarea în casă și iarna căldura grație proprietăților termice.

5. Jaluzelele plisate se adaptează la orice tip de fereastră

Un avantaj important la jaluzelelor plisate este că acestea se pot în face în diverse moduri, fiind astfel adaptabile oricărei ferestre. Pot fi confecționate atât pentru ferestrele clasice, cât și pentru cele cu forme atipice (trapez, triunghiulare, hexagonale, circulare). Alege modelul de jaluzele plisate de pe rtm-jaluzele.ro și beneficiezi de consiliere, transport, măsurători și montaj gratuite.

6. Jaluzelele plisate nu ocupă mult spațiu

Jaluzelele plisate sunt ideale pentru spațiile cu dimensiuni reduse. Acestea se montează doar la nivelul ferestrelor, fiind practice pentru dormitoarele și bucătăriile mici, unde nu sunt recomandate accesoriile voluminoase precum perdelele și draperiile.

7. Jaluzelele plisate se întrețin ușor

Jaluzelele plisate sunt mai ușor de întreținut decât perdelele și draperiile. Montează-le în bucătărie și vei uita de grija mirosului de mâncare și fum rămas în țesătură. Jaluzele plisate nu rețin mirosurile, iar petele pot fi eliminate ușor, cu ajutorul unei lavete umede. În plus, nici nu trebuie demontate pentru a le curăța.

Jaluzelele plisate se diferențiază de restul produselor folosite pentru decorarea ferestrei prin faptul că sunt confecționate dintr-un material textil pliat.

Roletele blackout, trucul de amenajare care te ajută să dormi mai bine

Modul în care amenajezi dormitorul își poate pune puternic amprenta asupra calității somnului tău. Din fericire, specialiștii au găsit soluția ideală – roletele blackout, accesoriul care contribuie la obținerea unui cadru relaxant și intim.

Pe lângă dimensiunile ferestrelor, culoarea roletelor și modul de prindere, mai există un criteriu de selecție important de care trebuie să ții cont la achiziție – cantitatea de lumină de care ai nevoie în dormitorul tău.

Citește în continuare care sunt principalele caracteristici și beneficii pe care le oferă roletele blackout, dar și ce trebuie să știi despre montajul și întreținerea acestora.

Roletele blackout – caracteristici și beneficii

Roletele textile sunt de mai multe tipuri, în funcție de necesarul de lumină al fiecăruia, modele transparente, semitransparente, opace ori tip black out. Cele din urmă au rolul de a bloca complet pătrunderea luminii în spațiul în care sunt montate. Denumirea acestora provine de la gradul de transparență pe care îl au.

Roletele blackout sunt confecționate din țesături groase care opresc lumina puternică a zilei ori pe cea a felinarelor aprinse noaptea să intre în spațiul în care te odihnești. Acest tip de accesorii este potrivit pentru dormitoare fiindcă asigură doza de intimitate necesară și te ajută să te odihnești mai bine. În timp ce pentru bucătărie și living sunt mai potrivite tipurile de țesături transparente și semitransparente.

Așadar, în zilele în care vrei să stai mai mult în pat, așa cum sunt cele de la final de săptămână, închide roletele complet și bucură-te de un somn odihnitor. Chiar dacă primele raze ale soarelui îți vor bate în geam, nu te vor mai deranja de acum încolo.
Pe lângă reglarea cantității de lumină din dormitor, roletele blackout mai au un avantaj important – gradul de intimitate. În situația în care locuiești la curte ori blocul vecin este prea aproape, cu siguranță îți dorești să eviți privirile indiscrete în dormitorul tău.
Eficiența energetică în sezonul estival este alt beneficiu de care te vei bucura după instalarea roletelor blackout. Având în vedere că împiedică supraîncălzirea locuinței, nu vei mai fi nevoit să ții mereu pornit aparatul de aer condiționat, iar factura la curent va avea un total mai prietenos cu buzunarul tău.
Cum roletele blackout blochează razele puternice ale soarelui să intre în încăpere, joacă și un rol important în protejarea țesăturilor și a mobilierului fiindcă scad considerabil riscul ca acestea să fie decolorate odată cu trecerea timpului.

Roletele black out – montaj și întreținere

Roletele textile pot fi montate pe tâmplăria geamului sau pe perete, ținându-se cont de dimensiunea lor și de locul unde urmează a fi instalate. Toate aceste detalii se discută împreună cu echipa RTM Jaluzele Cluj și se ia decizia cea mai bună. De regulă, există rolete mini care se folosesc pentru ferestrele mici și se montează pe tâmplăria geamului, roletele mini cu casetă și ghidaje laterale care se montează pe tâmplăria geamului, rolete clasice ce pot fi montate atât pe tâmplăria geamului, cât și pe perete sau pe tavan și rolete maxi care sunt folosite în cazul în care dorim să acoperim ferestre cu suprafețe mari și pot fi montate pe perete sau pe tavan.

În ceea ce privește întreținerea roletelor blackout, procesul decurge foarte ușor și nu este nevoie să apelezi la un specialist pentru a le curăța. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi cu o perie ori un pămătuf praful depus pe ruloul textil. Dacă există pete mai încăpățânate, se poate folosi o soluție pe bază de apă și săpun.

Spune bun venit nopților odihnitoare și dimineților în care te trezești cu zâmbetul pe buze. Rulourile blackout sunt exact accesoriul de care aveai nevoie pentru ferestrele dormitorului tău.

5 pași în care alegi jaluzelele potrivite pentru casa ta

Alegerea jaluzelelor potrivite pentru locuința ta poate părea o adevărată provocare dacă nu cunoști criteriile de selecție și pașii principali. Nu trebuie să ții cont doar de stilul decorativ al unei încăperi, ci și de tipul acesteia și chiar de dimensiunea ferestrelor. Alungă aceste griji din mintea ta și citește un scurt ghid din care vei învăța în pași rapizi cum să alegi accesoriile potrivite pentru ferestrele tale.

Pasul 1 – analizează dimensiunea ferestrelor

Dimensiunea ferestrelor este unul dintre cele mai importante criterii după care trebuie să te ghidezi atunci când alegi jaluzelele interioare. Dacă ferestrele sunt de dimensiuni mari și există și uși glisante în încăpere, atunci jaluzelele verticale sunt cele mai potrivite modele. Spre exemplu, acestea sunt ideale pentru sufragerii, balcoane și spații de birouri, dar și dormitoare generoase. În schimb, dacă ferestrele sunt mai mici, atunci cele mai potrivite tipuri sunt jaluzelele orizontale. Acestea sunt ideale pentru dormitoare și bucătării.

Pasul 2 – stabilește stilul de amenajare al încăperii

Jaluzelele trebuie să fie în armonie cu stilul de amenajare al unei încăperi atât din punct de vedere cromatic, cât și decorativ. Într-o cameră cu influențe contemporane, acest pas este ușor de bifat, însă apar provocări într-un spațiu cu decor rustic, shabby-chic, vintage ori boem. O soluție inspirată sunt jaluzelele din bambus ori cele cu print-uri florale, care să urmeze linia stilurilor decorative.

Pasul 3 – alege culoarea jaluzelelor

Alt pas important în alegerea jaluzelelor potrivite este culoarea acestora. În cazul în care nu ai amenajat spațiul și nu ai idei clare despre cum va arăta, investește în jaluzele interioare în nuanțe neutre. Astfel nu vei sta cu grija că nu se vor integra în decor.

Ce mai trebuie să știi este că jaluzelele în culori deschise dau impresia că o cameră este mai mare și lasă mai multă lumină să pătrundă în interior. Astfel de modele sunt potrivite în bucătărie și living, dar și într-un dormitor de dimensiuni mici. Însă, ia în calcul și că jaluzelele în nuanțe închise sunt mai folosite în spațiul în care dormi fiindcă acestea nu lasă soarele să pătrundă în încăpere. Așadar, dacă obișnuiești să dormi până mai târziu, atunci este mai bine să îți îndrepți atenția spre acestea.
Specialiștii mai spun că nuanța jaluzelelor trebuie asortată cu mobilierul sau covorul, nu cu pereții. Este permisă această variantă numai dacă pereții sunt albi ori în nuanțe cuminți precum cele neutre, altfel încăperea va fi încărcată.

Pasul 4 – ține cont de necesarul de lumină

Jaluzelele potrivite se cumpără și în funcție de cantitatea de lumină de care ai nevoie într-o anumită încăpere. Poți alege între modele transparente, semitransparente, opace ori tip black out, care blochează complet pătrunderea luminii. În bucătărie și living sunt mai potrivite tipurile de țesături transparente și semitransparente, în timp ce în dormitoare vei prefera variantele opace ori black out fiindcă îți oferă mai multă intimitate și te ajută să te odihnești mai bine. Dar trebuie menționat și faptul că, dacă ai bucătăria și sufrageria îndreptate spre sud și îți bat toată ziua în geam razele puternice ale soarelui, este mai indicat să montezi jaluzele opace.

Pasul 5 – ia în calcul tipul de prindere al jaluzelelor

Înainte să găsești modelul potrivit de jaluzele interioare, trebuie să știi că este un criteriu important și tipul de prindere. În funcție de această etapă se iau și măsurători diferite. Spre exemplu, jaluzelele verticale pot fi montate direct din tavan, pe perete ori în glaf, iar cele orizontale se prind între baghetele geamului cu ajutorul unor cleme.

Dar mai trebuie luate în calcul și țevile, mânerele de geam, robineții de calorifere și altele de acest tip. Bazează-te pe echipa de specialiști de la RTM Jaluzele care găsește soluții pentru orice obstacol.

Indiferent de modelul pentru care optezi, nu uita ca la noi transportul, măsurătorile și montajul sunt gratuite pentru Cluj.

Cum să îți montezi singur jaluzelele

Pentru că situația globală actuală poate avea efecte directe asupra voastră, cea mai bună opțiune este să stați acasă în siguranță. Totuși, în această perioadă avți posibilitatea de a face toate schimbările ce vi le-ați propus, dar pentru care nu ați găsit timp.

Primăvara a venit cu toată frumusețea ei peste noi, iar oricât de mult ne bucurăm de soare, sunt momente în care ne dorim efectul de umbrire. În acest articol, RTM Jaluzele vă oferă toate informațiile necesare pentru cum să îți montezi singur jaluzelele orizontale sau verticale.

Jaluzele verticale

Acest tip de jaluzele poate fi montat pe tavan, pe perete sau între șpaleții geamului. Jaluzelele verticale îți oferă flexibilitate, manevrare ușoară și creativitate. Îți oferă efectul de umbrire complet și te poți juca cu lumina ce intră în încăperea ta.

Dacă dorești montărea jaluzelelor pe tavan, se folosec clemele de prindere. Aceste cleme vor fi fxate în tavan cu ajutorul diblurilor. În funcție de tipul tavanului se vor alege diblurile corespunzătoare (pentru beton, cărămidă sau rigips). Clemele de prindere au rolul de a fixa și susține garnisa jaluzelelor. În cazul montării jaluzelei pe tavan, se va măsura efectiv lățimea și înălțimea finală la care se dorește jaluzeaua.

În cazul montării jaluzelelor pe perete, se vor folosi consolele de fixare. Aceste console au rolul de a depărta jaluzeaua de perete și de a susține garnisa. Fixarea consolelor în perete se face cu ajutorul diblurilor. Se vor folosi dibluri corespunzătoare tipului de perete. Consolele de fixare pot fi fixe sau reglabile. În cazul în care trebuie depărtată jaluzeaua de perete la o anumită distanță, se vor folosi consolele reglabile. Fixarea garnisei pe consolă se face cu ajutorul clemelor de prindere. Lățimea jaluzelei se va măsura ca și în cazul unei jaluzele montate pe tavan, iar măsurarea înălțimii se va face de la capătul consolei care va susține garnisa până la distanța dorită.

Montarea jaluzelelor între spaleții geamului se face cu ajutorul clemelor de fixare. Clemele se vor fixa pe spaletul superior cu ajutorul diblurilor. Acest tip de montare se va face numai în cazul în care distanța dintre spaletul superior și cercevea este suficient de mare (aproximativ 4 cm). Dacă distanța este mai mică există riscul că cerceveaua să lovească garnisa sau cărucioarele acesteia. În acest caz, măsurătoarea trebuie făcută foarte exact. Lățimea și înălțimea jaluzelei vor trebui astfel măsurate încât garnisa să se încadreze între spaleții laterali, iar pânzele să ajungă în partea de jos a ferestrei la distanța dorită.

Există situații în care jaluzelele trebuie montate pe un plan înclinat. În acest caz se vor folosi clemele de fixare sau consolele. Între cărucioarele garnisei și lamele se vor folosi prelungitoarele unghiulare. Aceste prelungitoare au rolul de a ține lamelele în poziție verticală.

Jaluzelele orizontale

Jaluzelele orizontale se pot monta pe tâmplăria geamului, între baghetele acestuia sau pe perete. În cazul în care optăm pentru montajul lor pe tâmplăria geamului, garnisa superioară se va fixa cu ajutorul unor cleme de prindere. Aceste cleme se vor prinde de tâmplărie cu ajutorul unor șuruburi autofiletante. Clemele se vor fixa deasupra baghetei superioare a geamului. Montarea jaluzelelor între baghetele geamului se realizează cu ajutorul clemelor de prindere fixate pe bagheta superioară a geamului.
Avantajul acestui sistem sunt că se găurește doar bagheta geamului. În cazul în care ulterior se renunță la aceste jaluzele, bagheta geamului se poate înlocui cu ușurință. Se încadrează perfect în designul geamului, fără a ieși în afara tâmplăriei și fără a afecta designul încăperii.

Situațiile în care jaluzelele orizontale se montează pe perete sunt destul de rare. În acest caz, se vor folosi console pentru prinderea pe perete.

Dacă doriți să vă montați singur jaluzelele și întâmpinați probleme, nu ezitați să ne contactați. Echipa RTM Jaluzele vă stă la dispoziție pentru a vă facilita întregul proces.

Plase împotriva insectelor

Căldura aduce după sine, pe lângă starea de vacanță și frumusețea înconjurătoare a peisajului de primăvară-vară, insecte nedorite în locuințele noastre. RTM Jaluzele vine în ajutorul clienților săi cu plase împotriva insectelor.

Plasele împotriva insectelor nu ar trebui să lipsească de la ferestrele dumneavoastră, deoarece vă fac viața mai ușoară prin simplul fapt că oprește intrarea insectelor în imobil și nu deteriorează design-ul. Aceste produse le găsiți în diferite forme, precum fixe, cu balamale, tip rulou orizontal sau tip rulou vertical. Profilele acestor plase sunt disponibile în culorile alb, maro, stejar auriu, nuc și mahon, pentru a se asorta cu tâmplăria ferestrelor dumneavoastră și pentru a crea impresia de întreg.

Avantajele plaselor împotriva insectelor sunt multiple. Desigur, principalul beneficiu este că oprește intrarea insectelor în locuința dumneavoastră. Totuși, datorită materialului din fibră de sticlă din care acestea sunt confecționate, lumina pătrunde în aceeași cantitate în camera dumneavoastră. Sunt foarte ușor de întreținut! Tot ce trebuie să faceți este ca, periodic, să o curățați de praf cu o perie moale, acest proces durează între 3 și 5 minute, iar dumneavoastră vă puteți bucura de aerul curat și bunăstarea pe care o primiți de la soare fără să vă faceți griji de zumzăitul insectelor nedorite.

Plasele fixe împotriva insectelor sunt foarte practice! Deoarece se montează direct pe ferestre sau pe tâmplărie, plasele sunt precum o a doua ușă. Se deschid ușor, sunt rezistente și nu au efect de umbrire asupra încăperii.

Dacă doriți plasele tip rulou, vertical sau orizontal, aici găsiți ce căutați! Cele verticale sunt folosite pentru acoperirea ferestrelor. Fețele de bucătărie, din baie sau de la birou sunt locul pe unde insectele își fac apariția fără ca tu să realizezi. Aceste produse sunt confecționate din profile de aluminiu, disponibile în diferite culori pentru a se pierde frumos în design-ul ferestrelor. În partea superioară se află caseta în care se rulează plasa. Mecanismul de rulare este foarte simplu, trebuie doar să trageți de firul component al acestor plase și voila!

Plasele tip rulou orizontal sunt folosite în principal pentru instalarea pe uși. La fel ca la cele verticale, mecanismul de funcționare este foarte simplu și practic. Caseta în care se va înfășura plasa este situată în lateral, pentru a nu pune în dificultate mecanismul de închidere a ușii.  În partea superioară și inferioară a ușii se instalează ghidajele de culisare. Închiderea acestor plase este destul de interesantă și nu constituie un efort în plus pentru dumneavoastră. Lamelele terminale și laterale sunt prevăzute cu magnet, astfel că închiderea plasei se realizează prin forța de atracție a celor doi magneți. Simplu, util și rapid.

Dacă doriți să investiți în confortul locuinței dumneavoastră și înțelegeți necesitatea plaselor împotriva insectelor, RTM Jaluzele vă sta la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru locuința dumneavoastră. Nu uitați că transportul și montajul sunt gratuite! Vă invităm să parcurgeți magazinul nostru online sau vă așteptăm cu drag în magazinul RTM Jaluzele!

RTM Jaluzele – Jaluzele orizontale

Dacă jaluzelele verticale se potrivesc peste tot, ia ghiciți. Exact! Jaluzelele orizontale au aceleași beneficii. Fie că ne referim la locuința proprie sau la locul unde ne desfășurăm activitatea profesională, alegerea jaluzelelor este un aspect important pentru amenajarea încăperii.

Desigur că rolul principal pentru care achiziționăm jaluzele este acela de a crea efectul de umbră, dar trebuie să ținem cont și de design. Dacă doriți să schimbați design-ul camerei dumneavoastră, puteți face acest lucru foarte simplu și rapid, prin adăugarea unei pete de culoare care va schimba complet personalitatea încăperii. Alegeți ce e mai bun pentru estetica spațiului dumneavoastră!

Avantajele jaluzelelor orizontale sunt multiple, totuși, cea mai importantă este funcționalitatea. Au un design plăcut și sunt disponibile în 60 de culori, astfel că aveți libertatea să fiți creativi și să aduceți o pată de culoare în spațiul personal sau profesional. Reglarea luminii reprezintă un alt beneficiu pe care îl oferă jaluzelele orizontale. Datorită lamelelor care se rotesc 180 de grade, puteți controla cantitatea de lumină care intră în încăpere și, de asemenea, puteți întuneca complet camera. Întreținerea jaluzelelor este simplă, trebuie curățate periodic de particulele de praf care se depun. Ultimul avantaj pe care dorim să îl scoatem în evidență este durata lungă de viață a acestora, datorită rezistenței materialului din care sunt confecționate, RTM vă garantează o investiție pe o perioadă nedeterminată.

Dacă încă nu v-ați hotărât ce tip de jaluzele se potrivesc cel mai bine cu cerințele dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați sau să stabiliți o întâlnire cu echipa RTM Jaluzele din Cluj pentru o consultanță detaliată. Nu uitați că transportul și montajul sunt gratuite!

Avantajele rulourilor exterioare din aluminiu

Pentru iubitorii de întuneric și liniște, rulourile exterioare sunt afacerea perfectă. De ce? Acest tip de jaluzele sunt disponibile online chiar de la noi de pe site și sunt reglabile complet, deci poți să oprești lumina soarelui, iar vântul și ploaia nu vor mai fi un impediment, întrucât cu roletele exterioare protejează ferestrele și să îți conferă intimitate.

Rulourile exterioare pot fi confecționate din aluminiu sau din PVC și sunt disponibile într-o gamă largă de culori pentru a putea fi ușor asortate cu tâmplăria și exteriorul construcției pe care sunt montate. Rulourile exterioare îți asigură o bună izolare termică și fonică și  au un important rol antiefracție. Sunt disponibile în varianta standard sau cu plasă împotriva insectelor încorporată. Se pot monta atât pe ferestrele deja existente, cât și odată cu tâmplăria, în cazul construcțiilor noi. Pot fi acționate manual sau motorizat, cu telecomandă sau întrerupator. Îți oferim un tip de jaluzele elegant, simplu sau clasic în funcție de preferințele tale!

Cu rulourile exterioare de la RTM blochezi 96% din radiațiile solare, astfel încât, aerul condiționat îți va menține încăperea răcoroasă chiar și în cele mai călduroase zile ale verii. Contactează-ne și hai să alegem jaluzelele potrivite pentru tine.  Elegant și minimalist, acesta este cel mai eficient sistem de umbrire de pe piață. Rama din două părți ascunde toate șuruburile, astfel încât să nu existe fixări vizibile, iar rotația internă a lamei să ofere aspectul curat. Oferim o gamă rentabilă de obloane care combină frumusețea, durabilitatea și versatilitatea. Aceste obloane pot fi comandate pentru a se potrivi cu cele mai multe dimensiuni ale ferestrei și îți vor permite să maximizezi și să utilizezi spațiile interioare și exterioare.

Echipa RTM jaluzele așteaptă să o contactezi, îți oferim informațiile necesare pentru a nu exista nedumeriri și nu uita: transportul și montajul sunt gratuite!

Back to Top

Search For Products

Product has been added to your cart